УЧЕНИЦИ СРЕДЊЕ ТУРИСТИЧКЕ ШКОЛЕ У СПЕЦИЈАЛНОЈ ЕМИСИЈИ ГАСТРОНОМАД

На позив Америчке амбасаде у Београду, у јуну ове године, гост Београда и Новог Сада био је познати амерички кувар Крис Вилијамс који је у оквиру Speakers програма америчке владе, обишао регион и презентовао вредности из области предузетништва, успешних малих породичних бизниса.

Циљ овог програма је повезивање људи ​и локалних заједница широм света кроз размену кулинарских традиција, обичаја и међународних искустава.

Захваљујући сјајној сарадњи са Средњом туристичком школом у Новом Београду, њеним ученицима, професорима и директору ове успешне школе и ЈКП Београдске пијаце, овај харизматични шеф кухиње која одише духом америчког југа и наша позната ТВ звезда ​и​ гастономад Ненад Гладић посетили су најпре пијацу у новобеоградском блоку 45, купили састојке, пробали пљескавице а затим у Средњој туристичкој школи, заједно са ђацима, направили неколико јела ​и​ разговарали о кулинарству у Србији ​и​ Америци​. Шеф Вилијамс је том приликом боравио и у Новом Саду на регионалној гастрономској конференцији Фоод талк у организацији Цолор пресс гроуп.

Сазнајте више о овом сјајном гастрономском дружење Шефа Вилијамса, ђака Средње турустичке школе и Лепог Брке у специјалној емисији Гастрономад која ће се емитовати на РТС 1 у понедељак 21.12. у 12 часова и 30 минута. Уживаћете у сјајном споју америчке и српске кухиње и размени културолошких и гастрономских знања и искустава две земље, два пријатеља и нових генерација српских кувара жељних знања и међународне праксе.