ХОТЕЛИЈЕРСКО РЕСТОРАТЕРСКИ ТЕХНИЧАР

До школске 2022/2023. Године овај образовни профил је носио назив Угоститељски техничар. У складу са потребама тржишта рада и савременим тенденцијама у угоститељству је реформисан и као такав се изучава у нашој школи. Ученици се на овом образовном профилу школују за професионално пружање услуга у различитим врстама угоститељских објеката.

Поред практичних вежби у ресторану од трећег разреда, се обучавају и у различитим секторима хотела на предмету Хотелијерско пословање.

Ученици који одаберу овај профил су у прилици да раде и стичу знања у динамичном окружењу. Током четворогодишњег школовања ученици обављају практичну наставу у школском кабинету и објектима са којима школа има потписане уговоре о сарадњи. У питању су хотели и различити типови ресторана.

Велики број стручних предмета, часова језика и практичне наставе у блоку, пружају велике могућности за лакше запослење и напредовање у струци.

Последњих година ученици овог образовног профила остварују изузетно запажене резултате на државним такмичењима у различитим дисциплинама: услуживање на свечаном ручку(банкет), припремање и довршавање јела пред гостом, услуживање вина.

Након завршеног школовања ученици могу уписати струковне или основне академске студије, односно наставити школовање на високим школама или факултетима.

Стандард квалификације-Хотелијерско ресторатерски техничар

Наставни план за образовни профил-Хотелијерско ресторатерски техничар