ГОВОР ПОВОДОМ ОДЛАСКА У ПЕНЗИЈУ

Поштоване колегинице и колеге,

После 39 година рада у Туристичкој школи одлазим у пензију.

Одлазим са функције директора,првог међу једнакима.Ово посебно желим да нагласим пошто нисам функцију доживљавао као власт, већ изричито као одговорност са праведним поступањем према подређенима.Кроз своју богату каријеру прошао сам доста, много више успеха,добрих резултата, дружења и позитивне енергије у односу на изазове који су у нашем позиву и раду са младима уобичајена појава. Са ове дистанце присећам се важних датума који су обележиле моју радну биографију и развој школе.

Професионалну каријеру започео сам 20.марта 1984.год. на позицији наставника хуманистичких наука, на Радничком универзитету Нови Београд,касније Политехничке академије.Са посебном емоцијом сећам се првих дана ипочетака Био сам лепо прихваћен и са пуно обостраног поштовања градио каријеру професора.У то време црвена зграда Радничког универзитета променила је назив у Политехничку академију па смо тако од универзитетских професора постали академици (некако лепше звучи).Последња деценија 20в била је бременита и сложена у сваком смислу,путовао сам на релацији Панчево-Београд Беовозом који често није саобраћао по реду вожње, а повезивао је два бувљака.Путовање је било као у филму” Ко то тамо пева”, итако пуних 10 година.

Нови миленијум је био у знаку демократских промена којима су претходили улични протести,штрајкови И хиперинфлација. Образовање се урушавало,а положај проветних радника погоршавао. На седници Наставничког већа одржаној 31августа.2001изабран сам за руководиоца Средње туристичке,а наредне године 17.јуна одлуком Владе Р.Србије овај објекат дат је на коришћење Средњој туристичкој школи.Следећих десет година биле су најинтензивније у њеном развоју и по остваренимрезултатима најуспешније.Сви приоритети у развоју школе,сарадњи са привредом, међународним пројектима И квалитет наставног процеса достигли су завидан ниво

Изостала су признања надлежних служби ресорног министарства.Можда зато што нисам био близак влададајућим структурама или да будем експлицитније владајућој партији.

Поносан сам на себе да нисам био члан политичких партија.За све ове године руковођења школом променило се много министара иградских секретара.

Захвалност је родитељ свих врлина.

Хвала вам на сарадњи,на разумевању, на чињеници да сте ме свих година руковођења школом подржавали.Захваљујем се колегама у пензијикоји су допринели развоју школе.Вама на којима остаје школа желим да поручим да не посустајете, да се поштујете, уважавате, сарађујете и радите на себи. Да сачувате углед школе коју смо заједно градили,да буде успешнија и пожељнија за упис нових генерација.

Останите часни и усправни јер радите посао који је посебан,радите са младим људима и увек сте на извору младости и енергије.

Желим вам свако добро и да положај просветних радника буде сразмеран томе колико будете гласни онда кад се не може ћутати.