ПОСЕТА ЛИТВАНИЈИ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА BUSINESS FOR ALL

Српски тим Средње туристичке школе Нови Београд путовао је у Литванију у периоду од 12.03.-18.03 2023. Кординатор Сања Тодосијевић, Бранка Баљак, и ученици треће године туристичко хотелијерског смера Вук Згоњанин, Сава Диклић. Ања Гркинић. Доротеја Станисављевић, Даница Јовановић.

Наш први дан на Business4All пројектном састанку у Литванији почео је церемонијом добродошлице. Упознали смо ученике Panevežys Пете гимназије, њену зграду и ужи град Паневежиса. Професор на локалном колеџу је одржао предавање о односу дигитализације и пословног живота, затим смо обишли институцију. Дан смо затворили тим билдингом: неки су направили робота, неки направили мозаик од гела.

Наш други дан је такође био богат догађајима на литванском састанку пројекта Business4All. Дан смо започели предавањем о дизајну имиџа, а затим смо дизајнирали визит карте и памфлете у мањим групама. После ручка, отпутовали смо у оближњи градски музеј чоколаде где смо учили не само о узгоју какаоа и производњи чоколаде, већ смо и правили бомбоне и чоколадне куглице. Дан смо провели снимајући рекламу и припремајући промотивни план у среду, а поподне смо посетили Упите. Након упознавања локалног етнографском музеју, пробали смо литванску традиционалну храну, након чега је уследио врхунац дана, традиционална плесна сала.

У четвртак ујутру аутобусом смо кренули за главни град Литваније Вилњус, где је професор на Универзитету ИСМ одржао изузетно занимљиво предавање о значају и факторима маркетиншке стратегије и маркетиншке комуникације. Након ручка, аутобусом за разгледање упознали смо знаменитости литванске престонице, а затим смо прошетали улицама историјског старог града.

У петак смо примљени у кабинету градоначелника Паневежиса, где смо кроз кратку презентацију упознали циљеве развоја града. Повратком у школу, финализирали смо промотивни план за наше пословање, а након ручка сваки тим је могао да покаже шта је припремио ове недеље: припремљени су план маркетиншке комуникације, визит карта, календар, флајер и реклама за студентска предузећа. У остатку поподнева вежбали смо мали наступ, који не може бити традиционалан, за опроштајну вечеру која је одржана у веома лепом амбијету хотела Romantic у центру града.

Своје вештине смо усавршили у оквиру промоције компанија. У оквиру састанака кординатора српски кординатор Сања Тодосијевић презентовао електронски водич који ће садржати све кораке развоја пословне идеје у оквиру пројекта Business for all.

Радујемо се следећој ЛТТ стручној посети Турској где ћемо финализирати СЕО стратегију која омогућује да пословна идеја привуче што већи број купаца у дигиталном простору.

Новост можете такође прочитати и на нашој страници "ИНФОРМАЦИЈЕ О ПРОЈЕКТУ BUSINESS FOR ALL - ERASMUS +".